Защо силните двойки нямат нужда да празнуват Свети Валентин?

Има много други поводи за празнуване
14 фев 2023 11:43, Михаела Лазарова
41
Защо силните двойки нямат нужда да празнуват Свети Валентин?
Снимка: Istock

Свети Валентин е един от най-противоречивите празници, свързани с любовта. Обикновено хората го възприемат полярно – едните го обожават, другите дори го мразят и се дразнят на цялата трескава олелия, която го заобикаля.

Според любовни експерти, силните двойки, притежаващи стабилни и хармонични отношения, не се нуждаят от отбелязване на празника на влюбените. За тях не е необходимо да чакат определен ден от годината, в който да утвърдят любовта си.

Любовно обяснение за Свети Валентин

Много от двойките се страхуват да пропуснат Свети Валентин, защото това сякаш ще подскаже, че не се обичат достатъчно.

За да се освободите от стереотипите, свързани с празника на влюбените, вижте защо силните двойки нямат нужда да празнуват Свети Валентин.

1. Силните двойки не изпитват нужда да парадират с връзката си.

Сред приятелите ви в социалните мрежи със сигурност има такива двойки, които постоянно публикуват постове, с които показват колко се обичат, колко силна е любовта им, колко вълнуваща е връзката им. Такива постове са дразнещи, но по-важното е, че зад тях обикновено се крият несигурност, проблеми във връзката, ниски нива на щастие.

Традиции за Свети Валентин от различни части на света

2. Спонтанната обич е много по-ценна от тази, изразена само на празника.

Силните двойки нямат нужда от определен ден в годината, в който да си кажат „обичам те“. Те го правят всеки ден и то спонтанно, без да го планират. Любовта просто извира от думите и действията им, което е много по-важно от вечер на свещи с вино и рози.

3. Свети Валентин внася прекалено много ненужно напрежение.

Силните двойки не се нуждаят от празник на влюбените, защото той внася повече напрежение, отколкото усещане за любов. Подготовката, резервациите, измислянето на изненади, подбирането на подаръци – всичко това може да съсипе цялостното усещане и да наруши смисъла на празника, а именно да отпразнувате любовта, вместо да се напрягате.

4. Има много други поводи за празнуване.

За силните двойки не е важно да отбелязват любовта си на точно определен ден за целта. Те намират много поводи да я отпразнуват всеки ден. Това е една от тайните им за щастие.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятни сънища.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със съчувствие и разбиране. Наздраве.
33
3
 
1
 
! Отговори
Жрица на любовта преди 1 година
На мен всеки ден ми е Св. Валентин.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би силните жени са на работа. Силните мъже на път. Това не пречи. Все ще разменят някоя дума.
31
5
 
1
 
! Отговори
хм преди 1 година
Защо гей двойките са по-силни
30
2
 
4
 
! Отговори
една жена преди 1 година
Аз мисля, че за влюбените всеки ден е празник :), а днес би трябвало да е празникът на свахите, професионален празник на агенциите за запознанства и сайтовете за запознанства :)
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се карате, кажете едно "Да им е честит празникът на всички влюбени, а който в момента не е влюбен, дано още тази година да срещне своята половинка, която ще накара сърцето му да затупти по-силно и ще е щастлив!"
28
3
 
6
 
! Отговори
Айде у лево преди 1 година
Абе кой ви празнува измисления американски празник бре?!
27
2
 
3
 
! Отговори
жена преди 1 година
Как ли пък не, някой си мноооооого жертвоготовен за мен ще удари ключа на къщата, та да не мръдна на пет метра от там, ще ми нареди петнайсетина неща и само да съм гъкнала, ще се завърти три пъти около мен и ще ми каже, че се е развел с мен? Само едно добро има - не може да се ожени, ако няма пари и е длъжен да издържа жена си за разлика от нашите лигльовци.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимна 21 Хубаво е това да се знае, но искам да уточня, че и в нашата култура жената винаги е била ценена, но също така е имала и равни права с мъжете и свобода да се занимава с каквото иска. В историята си дори имаме много жени хайдути, това трябва да ви говори нещо. Жалко е, че сме забравили колко по-напред сме по отношение на културното и морално развитие в сравнение с останалия свят.
25
0
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
Извинете ме, но това са лакърдии за жертвоготовността на мъжа и пр. в мюсюлманското общество. Нима реалният живот не е по-важен, я помислете.....Но никой не трябва да натрапва своите възгледи никому, отнася се и за настоящия празник.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нося едно сърце, само да не го счупя, с висока трайност е.
23
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимна 21 преди 1 година
Не говорим за фередже и за липсата на образование. Това зависи от семейната среда, в отделни случаи и от държавните закони. Говорим за грижата, задълженията и жертвоготовността на мъжа в името на жена му и на семейството като цяло. Там това е част от традиционното възпитание. Човек трябва поне известно време да е живял сред подобни хора, за да ги разбере. Аз се опитах да обясня къде е основната грешка при подобни спорове - един свят се оценява според критериите на съвсем друго общество.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен Не е точно така с патриарха. Е, може и някъде да е, но рядко. Иначе всичко е на принципа "всеки сам си преценЯ". Според възпитанието и навиците.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не празнувам измислени празници.
20
1
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
До до анонимен 13 - гарантирам ви, че никоя или почти никоя европейка не мечтае да не мърда от дома си, да не шофира, да носи подобни чаршафи, да не се образова, единствено да се подчинява първо на баща си и после на мъжа си и то край няма за тези страхотни привилегии. Разправяйте ги тези на някакви бавно....развиващи се. За празника - нека всеки да избере какво да прави, негова си работа.
19
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не знам кой ги пише тези за жените и не ме интересува, има право да пише така или иначе. Но за патриархата сте в грешка - и жените, и мъжете са тотално подчинени на патриарха. Каквото каже, точка по въпроса. Иначе няма нищичко да получите като наследство. А жените някъде са били уважавани, някъде бити, то и сега си е така.
18
2
 
4
 
! Отговори
Гей преди 1 година
И аз с моя приятел ще празнуваме
17
3
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 1 година
Не съм лицето, към което се обръщаш. Положението на жената в Турция и в някои други по-консервативни страни изглежда нелепо от наша гледна точка. Там е друг свят, с други критерии. В много отношения европейката може само да мечтае да бъде така обгрижвана и защитавана, както е мюсюлманката в онези държави. Когато една жена доброволно приеме да живее според тези порядки, тя би трябвало да може да разбере защо са толкова тежки наказанията, налагани там за изневяра. Просто там е съвсем друг свят.
16
4
 
4
 
! Отговори
До Анонимна преди 1 година
Тези щуротии относно жените ги пише един единствен писач, който по цял ден виси тук. Не знам кой го храни.Той дори патриархално мислене няма, защото си личи, че не е наясно колко защитена, ценена и уважавана е била жената в патриархалното общество. Това, че е стояла повече у дома си и е учила по-малко от мъжа е било следствие от нивото на развитието на тогавашната икономика. Писачът-женомразец дори няма представа какви жертви е правил по онова време мъжът заради добруването и честта на жена си